Brandfolk angrebet med sten og fyrværkeri

Slagelse - 01. januar 2012 af Arne Svendsen  Kilde : www.sn.dk

Overgangen til det nye år blev fredelig i størstedelen af Slagelse Kommune. Dog ikke i de socialt belastede kvarterer i Slagelse nordby og på Motalavej i Korsør. Her stod den nærmest vanen tro på afbrænding af skraldespande og biler, samt beskydning af politi og brandvæsen med sten og fyrværkeri.

- Vi har i flere tilfælde måttet rykke ud, for at brandvæsenet kunne udføre deres arbejde. Vi er blevet mødt af grupper af unge, der har kastet sten efter patruljerne og beskudt os med fyrværkeri. Da vi klokken 23.19 rykkede ud til Kierulffsvej 30, for at assistere brandvæsenet i forbindelse med slukning af en containerbrand, blev forruden på en af vore patruljevogne desuden smadret, fortæller vagtchef Ole Hald fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

På Motalavej blev politiet beskydt med fyrværkeri i forbindelse med udrykning til en containerbrand klokken 00.24. Her lykkedes det at anholde en 24-årig mand fra Korsør, der optrådte så provokerende, at han blev siget for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han er dog ikke sigtet for branden. Efter nogle timers fængsling blev han løsladt klokken 05.00 med en bøde i baglommen.